Az "Okos tojás" az egészséges táplálkozási program fontos láncszeme!

Szomorú statisztikák igazolják, hogy Magyarországon a halálokok között kiemelkedő helyet foglalnak el a keringési rendszer betegségei, közöttük is a szív koszorúereinek rendellenességei és a következmény: szívinfarktus.

Az omega-3 és az omega-6 esszenciális zsírsavak azaz, a szervezet nem képes azokat előállítani, a táplálékkal kell felvenni. Hatásuk a szervezetben jórészt ellentétes, befolyásuk van az erek tónusára, a véralvadásra és a gyulladásos folyamatokra. A szervezet megfelelő működését a két esszenciális zsírsav bevitelének megfelelő mennyisége és aránya biztosítja.

Táplálkozástudós szakemberek szerint a helytelen táplálkozási szokások következtében a hazai lakosság jelentős része - a vér viszkozitásáért is felelős - omega-3 zsírsavhiányban szenved. A táplálékkal felvett omega-3 és omega-6 arány a kívánatos 1:5; 1:10 helyett 1:25; 1:50.

Az "Okos tojás" több mint tojás mert, a hagyományos tojás valamennyi jó tulajdonságát megőrizve emelt szinten tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen omega-3 zsírsav mennyiséget, ezáltal biztosítva az ideális omega-3: omega-6 zsírsav arányt - valamint az immunrendszert erősítő antioxidáns E-vitamint.

Az omega-3 zsírsavak és az E-vitamin természetes úton, a tojótyúkok speciális takarmányozásával kerül a tojásba. Magyar tudósok szabadalmazásra beadott találmánya.

Az így előállított tojás biológiai értéke jóval magasabb a hagyományos tojásénál.

Hetente többször 2 db "Okos tojás" és többet tett egészségéért, mint gondolná!

30-szor annyi W-3 zsírsavat és ötször annyi E-vitamint tartalmaz, mint a hagyományos tyúktojás,
az W-3 és W-6 zsírsav-arány megközelíti az ideálist,
W-3 zsírsav és E-vitamin tartalma garantált,
úgy biztosítja a magas W-3 zsírsavtartalmat, hogy azt természetes takarmányból építi fel a tojótyúk.
az W-3 zsírtartalom nem haleredetű (ár és íz előny)
magyar szabadalom
magyar tulajdonú cég gyártja a takarmányt
magyar cég termeli
magyar cég adja el

Az "OKOS TOJÁS"
Tojás alfától-omegáig!

(Alfatokoferol acetát = E-vitamin,
Omega = omega-3 zsírsavak)

60 g-os tojás összetétel
Paraméterek/ Parameter "Okos tojás" ("Kluge Ei")

Paraméterek/ Parameter
"Okos tojás"
" Kluge Ei"
Normál tojás
Energia /Energie (kcal)
95,9
95,9
Fehérje / Eiweiß (g)
6,7
6,7
Össz. Zsír/Gesamter Fettgehalt (g)
6,1
6,1
Telített zsírsav / Gesättigte Fettsäuren (g)
1,9
2,1
Telítetlen zsírsav / Ungesättigte Fettsäuren (g)
2,7
3,1
Többszörösen telítetlen zsírsav/ Mehrfach ungesättigte Fettsäuren (g)
1,5
0,9
Össz. omega-6/ Omega-6 insges. (mg)
926,6
915,6
Össz. omega-3 minimum (mg) / Omega-3 insges. (mg) mindestens
563,6*
17,1
W-3 linolénsav/ W-3 Linolensäure (mg)
444,1
17,1
W-3 EPA + DHA (mg)
119,5
-
E-vitamin (mg) minimum / Vitamin E (mg) mindestens
3,4*
0,68

(*garantált beltartalmi értékek) (*garantierte Gehaltswerte)
(Adatok: Nyugat-Magyarországi Egyetem, Takarmányozási Tanszék, Mosonmagyaróvár)

Érték a konyhában

Több mint tojás, mert omega-3 zsírsav
és E-vitamin tartalma többszöröse a normál tyúktojásénak.
Az egészséges táplálkozás fontos láncszeme!

Ha tojás, akkor "Okos tojás"!