Az "Okos tojás" az egészséges táplálkozási program fontos láncszeme!
Szomorú statisztikák igazolják, hogy Magyarországon a halálokok között kiemelkedő helyet foglalnak el a keringési rendszer betegségei, közöttük is a szív koszorúereinek rendellenességei és a következmény: szívinfarktus.
Az omega-3 és az omega-6 esszenciális zsírsavak azaz, a szervezet nem képes azokat előállítani, a táplálékkal kell felvenni. Hatásuk a szervezetben jórészt ellentétes, befolyásuk van az erek tónusára, a véralvadásra és a gyulladásos folyamatokra. A szervezet megfelelő működését a két esszenciális zsírsav bevitelének megfelelő mennyisége és aránya biztosítja.
Táplálkozástudós szakemberek szerint a helytelen táplálkozási szokások következtében a hazai lakosság jelentős része - a vér viszkozitásáért is felelős - omega-3 zsírsavhiányban szenved. A táplálékkal felvett omega-3 és omega-6 arány a kívánatos 1:5; 1:10 helyett 1:25; 1:50.
Az "Okos tojás" több mint tojás mert, a hagyományos tojás valamennyi jó tulajdonságát megőrizve emelt szinten tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen omega-3 zsírsav mennyiséget, ezáltal biztosítva az ideális omega-3: omega-6 zsírsav arányt - valamint az immunrendszert erősítő antioxidáns E-vitamint.
Az omega-3 zsírsavak és az E-vitamin természetes úton, a tojótyúkok speciális takarmányozásával kerül a tojásba. Magyar tudósok szabadalmazásra beadott találmánya.
Az így előállított tojás biológiai értéke jóval magasabb a hagyományos tojásénál.
Hetente többször 2 db "Okos tojás" és többet tett egészségéért, mint gondolná!
30-szor annyi W-3 zsírsavat és ötször annyi E-vitamint tartalmaz, mint a hagyományos tyúktojás, | |
az W-3 és W-6 zsírsav-arány megközelíti az ideálist, | |
W-3 zsírsav és E-vitamin tartalma garantált, | |
úgy biztosítja a magas W-3 zsírsavtartalmat, hogy azt természetes takarmányból építi fel a tojótyúk. | |
az W-3 zsírtartalom nem haleredetű (ár és íz előny) | |
magyar szabadalom | |
magyar tulajdonú cég gyártja a takarmányt | |
magyar cég termeli | |
magyar cég adja el |
Az "OKOS TOJÁS"
Tojás alfától-omegáig!
(Alfatokoferol acetát = E-vitamin,
Omega = omega-3 zsírsavak)
60 g-os tojás összetétel
Paraméterek/ Parameter "Okos tojás" ("Kluge Ei")
Paraméterek/ Parameter |
"Okos tojás" " Kluge Ei" |
Normál tojás |
Energia /Energie (kcal) | 95,9 |
95,9 |
Fehérje / Eiweiß (g) | 6,7 |
6,7 |
Össz. Zsír/Gesamter Fettgehalt (g) | 6,1 |
6,1 |
Telített zsírsav / Gesättigte Fettsäuren (g) | 1,9 |
2,1 |
Telítetlen zsírsav / Ungesättigte Fettsäuren (g) | 2,7 |
3,1 |
Többszörösen telítetlen zsírsav/ Mehrfach ungesättigte Fettsäuren (g) | 1,5 |
0,9 |
Össz. omega-6/ Omega-6 insges. (mg) | 926,6 |
915,6 |
Össz. omega-3 minimum (mg) / Omega-3 insges. (mg) mindestens | 563,6* |
17,1 |
W-3 linolénsav/ W-3 Linolensäure (mg) | 444,1 |
17,1 |
W-3 EPA + DHA (mg) | 119,5 |
- |
E-vitamin (mg) minimum / Vitamin E (mg) mindestens | 3,4* |
0,68 |
(*garantált beltartalmi értékek) (*garantierte Gehaltswerte)
(Adatok: Nyugat-Magyarországi Egyetem, Takarmányozási Tanszék, Mosonmagyaróvár)
Érték a konyhában
Több
mint tojás, mert omega-3 zsírsav
és E-vitamin tartalma többszöröse a normál tyúktojásénak.
Az egészséges táplálkozás fontos láncszeme!
Ha tojás, akkor "Okos tojás"!